Zo kom je van je gele tanden af

Tanden poetsen

Iedereen wil graag een mooie glimlach met witte tanden. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Door verschillende oorzaken kan het zijn dat je tanden geel verkleurd zijn. Hoewel gele tanden niet meteen lelijk zijn, kunnen ernstig vergeelde tanden een negatieve invloed hebben op de uitstraling en daarmee het zelfvertrouwen van een persoon. Op verschillende manieren proberen mensen van hun gele tanden af te komen. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze voor een compleet nieuw gebit naar het buitenland gaan. Hoewel je op deze manier wel resultaat hebt, is dit een extreme oplossing die veel geld kost. Er zijn ook andere manieren om van je gele tanden af te komen. 

Oorzaak gele tanden  

Onze tanden zijn beschermd met een speciale laag, tandglazuur genoemd. Tandglazuur zorgt ervoor dat je tanden de witte uitstraling hebben. Door verschillende oorzaken raakt het tandglazuur beschadigd en verkleuren de tanden. In ons dagelijks eten en drinken zitten producten die slecht zijn voor de tanden. Producten zoals koffie, jus d’orange en rode wijn tasten het tandglazuur aan. Ook roken heeft een negatieve impact op het tandglazuur. Door het dagelijks nuttigen van deze producten en onvoldoende goed poetsen van je tanden, kan het tandglazuur beschadigd raken en de tanden verkleuren. Ook kan er door slecht poetsen tandplak op de tanden achterblijven. Wanneer tandplak te lang op je tanden blijft zitten ontstaat er tandsteen. Tandsteen zorgt onder andere voor gaatjes en een slechte adem. Zelf tandsteen verwijderen is mogelijk, maar de meeste mensen laten dit doen bij een tandarts of mondhygiënist.  

Wittere tanden 

Er zijn verschillende manieren om wittere tanden te krijgen. Zo kan je zelf aan de slag, maar je kan dit ook laten doen bij een specialist in Nederland of het buitenland. Om wittere tanden te krijgen is uiteraard je dagelijkse mondhygiëne van belang. Door te kiezen voor tandpasta en mondwater die speciaal gericht zijn op wittere tanden, zul je eerder effect zien. Ook heb je speciale stiften en pennen waarmee je jouw tanden witter kunt maken. Mocht dit onvoldoende resultaat bieden, kan je ervoor kiezen om je tanden te bleken. Dit kan je laten doen bij een specialist, maar tegenwoordig kan je ook zelf tanden bleken. Het zelf doen, scheelt je over het algemeen veel tijd en geld. Zoals al eerder verteld zijn er ook mensen die naar landen als Turkije gaan voor spierwitte tanden. Ze laten hun eigen tanden afslijpen en laten er een compleet nieuw gebit op plakken. Hoewel je hiermee wel witte tanden krijgt, kost dit veel geld en moet je jezelf afvragen of je zo’n heftige operatie in het buitenland wilt ondergaan. Daarbij komt dat je gebit vaak onnatuurlijk wit is. Of je dat zou moeten willen, is de vraag. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *