Stel eenvoudig je watersportoutfit samen

Wetsuit voor kitesurfen

Nederland is voor een groot deel omringd door water. Behalve de zee is ons land ook nog vele meren rijk. Vandaar dat we ook bovengemiddeld actief zijn met watersporten. Van zeilen tot windsurfen, watersporten zijn enorm populair. Vooral wanneer de temperatuur in de zomermaanden aangenaam wordt zoeken veel mensen het water op om daar te ontspannen of juist hun sport te beoefenen. Wanneer je een actieve watersporter bent zoals een wind- of kitesurfer, kan je deze sport niet beoefenen zonder de juiste uitrusting. Want met alleen een zwembroek aan op een board staan is in de koude Nederlandse wateren vaak niet echt aangenaam. Om niet onderkoeld te raken heb je een wetsuit nodig. Wat je nog meer nodig hebt? Je leest het hier. 

Watersport outfit 

Elke watersport heeft zijn eigen passende kledij. Voor zeilen is een wetsuit bijvoorbeeld minder belangrijk als bij wind- of kitesurfen. In dit geval adviseren we je graag over de outfit voor de actieve watersporter zoals een wind- of kitesurfer. Met alleen een windsurf board ben je er in Nederland niet. Omdat wind- en kitesurfers actief zijn op en in het water, is het belangrijk dat ze een wetsuit dragen voor voldoende lichaamswarmte vast te houden. Want hoewel het mooi weer kan zijn, kan het (zee)water nog flink koud zijn. Zonder de juiste outfit kun je onderkoeld raken. Een wetsuit zorgt voor de juiste bescherming tegen het koude (zee)water. Een wetsuit hoort strak op je lichaam te zitten om zo goed de warmte vast te kunnen houden, daarom is het belangrijk dat de wetsuit de juiste pasvorm heeft. Zo heeft een wetsuit heren en dames varianten die aansluiten op de lichaamsvormen van de mens. Wanneer je ook in warmere oorden waar het water een stuk warmer is aan watersport doet, zijn shorts een aanrader. Deze wetsuit beschermt je armen en je benen niet meer compleet omdat dit door de hogere watertemperaturen vaak niet nodig is.  

Naast een wetsuit kan je er ook nog voor kiezen om je handen en voeten te beschermen tegen het koude water. Zo heb je speciale (hand)schoenen die gemaakt zijn voor het watersporten. Ze beschermen je voeten en handen tegen het koude water.  

Ben je van plan komende zomer de Nederlandse wateren op te zoeken en heb je nog geen outfit? Stel deze dan met zorg samen om zo maximaal te kunnen genieten. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *